Privatlivspolitik | Folkekirken på Vesterbro

Her kan du læse om vores indsamling, brug og videregivelse af dine personoplysninger. Vi behandler altid oplysningerne med omhu og respekt. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Datansvarlig
Dataansvarlig: Folkekirken på Vesterbro Vesterbrogade 67, 3 1620 København V cvr.nr. 32108083 vesterbro.sogn@km.dk

Opdateret
Vi gennemgår regelmæssigt politikken for at holde den opdateret og i overensstemmelse med gældende principper og lovgivning.
Denne politik er seneste opdateret 19. december 2018.

INDSAMLING OG BRUG AF OPLYSNINGER
Vi indsamler oplysninger om dig, når du:

  • Tilmelder dig eller dit barn til en aktivitet
  • Bruger vores hjemmeside
  • Tilmelder dig vores nyhedsbrev

Tilmelding - konfirmation
Når du melder dit barn til konfirmation, indsamler vi navn, adresse, postnummer, by, mobilnr., mailadresse, barnets fødselsdato og dine kontaktoplysninger.
Oplysningerne bruger vi til at administrere tilmeldingen og til at sende dig nødvendig information og invitationer relateret til aktiviteten.

Tilmelding - børnekor
Når du melder dit barn til kor, indsamler vi navn, adresse, postnummer, by, mobilnr., mailadresse og dine kontaktoplysninger. Bemærk, at medlemskab af et kor kræver samtykkeerklæring, så dit barn må optræde på billeder og evt. i TV. Læs mere under afsnittet billeder.
Oplysningerne bruger vi til at sende dig nødvendig information om dit barns aktiviteter.

Tilmelding – aktiviteter for voksne
Ved tilmelding til aktiviteter for voksne vil vi som regel bede om navn og mailadresse eller telefonnummer. Det kommer an på den enkelte aktivitet.

Brug af hjemmeside
Vores website anvender ”cookies”. En tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med formålet at huske anonyme data om de besøgende. Fx opsamles IP-adresser, hvilke sider, der bliver besøgt, hvor i verden, brugerne befinder sig, om de bruger pc eller tablet osv.
Vi bruger cookies for at optimere brugervenligheden, opsamle statistik og målrette annoncer.
Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som fx virus.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering. Men uden cookies risikerer du, at websitet ikke fungerer optimalt, og at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet kan indeholde cookies fra tredjeparter, der bl.a. kan omfatte:

  • Google Analytics
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Tilmelding - nyhedsbrev
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, registrerer vi din mailadresse.
Den bruger vi, når vi skal sende dig nyhedsbrevet.
Vi opbevarer din mailadresse, indtil du afmelder nyhedsbrevet.

OPBEVARING
Dine oplysninger opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring.

HVEM DELER VI DINE OPLYSNINGER MED?
Vi kan dele dine personoplysninger med de leverandører og samarbejdspartnere, som hjælper os fx med IT-drift og hosting. Det kan være serviceleverandører og vores tekniske support. Derudover deler vi ikke oplysninger med 3. mand.

FOTOGRAFERING
I Folkekirken på Vesterbro vil vi gerne fortælle de gode historier om livet i kirken og på den måde synliggøre vores tilbud. Derfor offentliggør vi løbende billeder, film og video fra vores aktiviteter på en række kanaler som hjemmesiden, nyhedsbreve, tryksager, foldere, plakater og sociale medier.

Vi offentliggør kun harmløse billeder, hvor ingen med rimelighed kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

Med henvisning til Datatilsynet skelner vi mellem situationsbilleder og portrætbilleder. Situationsbilleder har vi ret til at offentliggøre uden samtykke, mens portrætbilleder kræver din tilladelse.

  • Situationsbilleder
    Formålet med situationsbilleder er at dokumentere en situation. Motivet kunne være mennesker til gudstjeneste, fællesspisning, kor der synger osv. Vi kan ikke afvise, at du måske vil genkende dig selv eller dit barn på situationsbilleder, men hensigten er at vise en situation – ikke dig eller dit barn.
  • Portrætbilleder
    Når vi bruger portrætbilleder er det primære formål at vise en eller flere personer. Det gør vi fx via gruppebilleder af korsangere og nærbilleder af konfirmander og menighedsrådsmedlemmer. Vi tager og offentliggør ikke portrætbilleder af dig eller dit barn uden din accept.

Fotografering af kor
Både vores børne- og voksenkor optræder tit, også i radio og TV. Det betyder, at de bliver eksponeret, og at der evt. vil blive taget portrætbilleder af deltagerne. Derfor er det ikke muligt at blive medlem af et kor, med mindre du giver samtykke til, at du eller dit barn bliver fotograferet og filmet.

Fotografering af konfirmander
Vi tager situationsbilleder af vores konfirmander, ligesom vi plejer at tage et gruppeportræt af hvert hold. Bemærk, at vi har brug for dit samtykke, hvis dit barn skal med på gruppeportrættet. 

Fotografering til andre aktiviteter
Vi tager situationsbilleder og filmer til en lang række aktiviteter – fra gudstjenester til babysalmesang. Hvis du ikke vil med på billederne/filmen, er du velkommen til at hive fat i fotografen.

Fotografering af oplægsholdere
Oplægsholdere giver samtykke til, at billeder, film og video, hvor de medvirker, må offentliggøres sammen med navn, titel og organisation.

DINE RETTIGHEDER
Vær opmærksom på, at der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til udnyttelsen af rettighederne. Det er derfor ikke sikkert, at du for eksempel har ret til at blive slettet i det konkrete tilfælde - det afhænger af de særlige omstændigheder for den pågældende behandlingsaktivitet.

Indsigt
Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger, vi har registreret på dig og med hvilket formål, de er indsamlet. Du kan anmode om indsigt ved at skrive til: vesterbro.sogn@km.dk. Vi vil efterkomme din anmodning så hurtigt som muligt. Hvis vi er i tvivl om din identitet, beder vi dig om at identificere dig selv yderligere.

Berigtigelse og sletning
Du har ret til at anmode om korrektion, supplerende behandling, sletning eller blokering af de personoplysninger, vi behandler om dig. Vi vil efterkomme din anmodning så hurtigt som muligt, i det omfang det er nødvendigt. Hvis vi af god grund ikke kan imødekomme din anmodning, kontakter vi dig.

Begrænsning af behandling
Du har, under særlige omstændigheder, ret til at få begrænset behandlingen af dine personlige oplysninger.

Dataportabilitet
Du har ret til at modtage dine personoplysninger (kun oplysninger vedrørende dig selv, som du selv har givet os) i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format.

Indsigelsesret
Du har i nogle tilfælde ret til at bede os om ikke at behandle dine personlige oplysninger. Det gælder i tilfælde, at behandlingen er baseret på persondataforordningens artikel 6, stk. 1 (f).

Tilbagekaldelse af samtykke
Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Ønsker du fx at få fjernet et portrætbillede af dig eller dit barn på vores hjemmeside, skal du kontakte os. Så fjerner vi det.

Klage
Hvis du er utilfreds med vores behandling af dine eller dit barns personoplysninger, og har vi afvist din klage, kan du klage til Datatilsynet:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. sal
1300 København K.
3319 3200
dt@datatilsynet.dk