Dåb | Folkekirken på Vesterbro

Tillykke! I er måske blevet forædre, og overvejer at få jeres barn døbt. Måske du selv overvejer dåb, fordi det ikke var en del af din familietradition.

Uanset baggrund, så finder du her lidt info her om dåb. Og finder du ikke det du søger, er du ALTID velkommen til at skrive til os med dine spørgsmål eller spørge en præst. Det er ALDRIG for sent at blive døbt.

Dåb udvider perspektivet på livet. Dåben er tillid til, at verden er større end vi ser og mærker:
- at se med hjertet, hvad øjet ikke registrerer
- at opleve sig som en del af et større fællesskab

Dåben – og selve dåbsdagen - er en stor dag med mange betydninger. Den døbte bliver velsignet og får et tilsagn om at Gud altid vil være der med sin kærlighed. Dåben er også en festdag for både den der bliver døbt og familien og venner.

Hvag gør jeg?

Du kontakter enten den præst, der skal foretage dåben eller kirkekontoret, der kan hjælpe dig med at aftale, hvor og hvornår dåben kan finde sted. Dåben kan finde sted når det passer i jeres planlægning; i forbindelse med en søndagsgudstjeneste, ved en særlig dåbsgudstjeneste en lørdag, eller en hvilken som helst dag og tidspunkt.

Ved en barnedåb skal der være faddere/dåbsvidner. Der skal være mellem 2 og 5 faddere. I kan selv være faddere, men mindst to personer skal være andre end jer selv. For at kunne være fadder skal man være døbt med den kristne dåb og have nået konfirmationsalderen.

Flere af kirkerne på Vesterbro har et større lokale, som I gerne må låne/leje til dåbsfesten. Spørg på kirkekontoret eller kirkens præst hvad der er af muligheder.

Du kan læse mere om dåb ved at besøge denne hjemmeside daabifolkekirken.dk