Menighedsrådsvalg | Folkekirken Vesterbro

• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 15. september 2020, Kl. 17:00 til kl. 21:00

Valg til menighedsrådet for hele Folkekirken Vesterbro
Enghave Kirke, Sdr. Boulevard 120, tirsdag 15. september kl. 17-21

Sæt dit præg på Folkekirken Vesterbro
15. september er der valg til menighedsrådet. Der skal vælges 21 medlemmer, som sammen med sognets 14 præster udgør menighedsrådet. Alle medlemmer af folkekirken, som bor på Vesterbro eller har løst sognebånd til en af sognets præster og er fyldt 18 år, kan stille op til menighedsrådet – og stemme på valgforsamlingen.

Hvad laver menighedsrådet?
Menighedsrådet har det overordnede ansvar for styring og udvikling af arbejdet i de syv kirker på Vesterbro. Menighedsrådet fastlægger målsætninger og rammer for sognets arbejde, godkender udviklingsplan, gudstjenesteplan, budget og regnskab.

Menighedsrådet råder over et budget på ca. 30 millioner kr. Det bliver blandt andet brugt på at lønne de 40 ansatte, som menighedsrådet er arbejdsgiver for, på vedligeholdelse og drift af kirkerne, gudstjenester, børne-og familiearbejde, events, koncerter, møder, foredrag, socialt arbejde med videre.

Menighedsrådet indstiller, hvem der skal ansættes som præster i sognet.

Hvad kræver det at være medlem af menighedsrådet?
For at bidrage til udvikling af det kirkelige arbejde på Vesterbro skal du først og fremmest have engagement, holdninger og idéer. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at du holder dig orienteret om, hvad der foregår i kirkerne, så du har et grundlag for at deltage i debatten.

Menighedsrådet mødes normalt syv gange om året, og herudover er der mulighed for at engagere sig i udvalgsarbejde.

Vil du vide mere, eller er du interesseret at stille op til menighedsrådet?

Skriv til 9185@sogn.dk

Menighedsrådsvalg