Franske forbindelser - Åbningskoncert med Sankt Annæ Symfoniorkester | Folkekirken på Vesterbro
Søndag d. 19. maj 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) er et af Danmarks førende ungdomssymfoniorkestre. Orkestret blev grundlagt i 1995 og er et fuldt besat symfoniorkester med omkring 65 medlemmer i alderen 14 til 20 år. Pladserne i orkestret besættes efter audition. De fleste medlemmer er elever på Sankt Annæ Gymnasium, men orkestret er også åbent for unge musikere udefra.

Hvert år spiller SASO omkring otte koncerter. En typisk sæson består af tre forløb med skiftende repertoire; en efterårskoncert, en balletforestilling samt en sommerkoncert.

Udover SASO’s egne koncertaktiviteter, så samarbejder orkestret med Det Kongelige Teaters Balletskole om en årlig balletforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og Tivoli om en årlig sommerkoncert i Tivolis Koncertsal. SASO er medlem af Musik & Ungdom, og vi er fast inventar til Orkesterfestivalen, der hvert år afvikles i DR Koncerthuset.

Siden 2016 har orkestret haft et tæt samarbejde med Malmö Latinskola, hvor alle svenske klassiske elever på spetsutbildning skal til audition i SASO. Vi er dermed et musikalsk mødetilbud for danske og svenske unge klassiske musikere – det eneste af sin slags i Øresundsregionen.

Hvert andet år rejser SASO på turné og har blandt andet besøgt Holland, Sverige, Italien, Slovenien, Ungarn, Tjekkiet, Tyskland, Østrig og Norge. Derudover har SASO spillet koncert i stort set alle dele af Danmark.

Program

• Maurice Ravel : Ma Mère l'Oye. 5 pièces enfantines (16') Pavane de la Belle au bois dormant: Lent Petit Poucet: Très modéré Laideronnette, impératrice des pagodes: Mouvt de marche Les entretiens de la belle et de la bête: Mouvt de valse très modéré Le jardin féerique: Lent et grave
  • Aaron Copland : Quiet City (10') Oskar Back, trompet og Mikkel Bruun Kofoed, engelskhorn
  • Igor Stravinsky : Ildfuglen (uddrag) (7') Berceuse Finale