Hvor blev tolerancen af? | Folkekirken på Vesterbro
Søndag d. 20. september 2015, Kl. 19:00 til kl. 21:30

Forfatterarrangement om tolerance:

Mød Kirsten Thorup (”Darkside CPH”, novelle fra antologi med danske og afghanske kvindelige forfattere, PEN 2015) og Stig Dalager (”Rejsen uden ende”, People´s Press 2015) i samtale med Michael Svennevig (”Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde”, Epigraf 2014). Oplæsning: Ulla Henningsen. Bent Melchior runder aftenen af.

Mød også Salim Abdali (forfatter og forsker), Michala Bendixen (Refugees Welcome), Marie-Lydie Nokouda (skuespiller, Cameroun), Ole Markussen (Stop Aids), Ditte Maria le-Fevre (frivillig mor og ven) & Zakir Hussain Shahoo (flygtning og ven), Milena Rudez (digter, Bosnien-Hercegovina) og Qaali Schmidt-Sørensen (forfatter, Somalia) og Roya Moghaddas Hoffmeyer (danser, Iran). Markussen & Raabo underholder med egne sange og musik.

”Der begyndte at komme flygtninge til landet. Det var en konsekvens af at vi havde været i krig og stadig var det. Der blev banket på vore døre. Vi blev med ét opmærksomme på vores velstand. Der begyndte at komme folk der tiggede i gaderne, ved S-tog stationerne og foran supermarkederne. Hjemløse og statsløse. For verden var rykket nærmere. Vi var et lille velstående land. Og små lande har det med at lukke sig omkring sig selv. Vi blev bange for andre og for hinanden, men allermest måske for os selv.”

Uddrag fra prologen af Michael Svennevig, der bliver læst af Ulla Henningsen.

Om arrangementet:

Kirsten Thorup og Stig Dalager er i samtale med Michael Svennevig, der står for arrangementet. Kirsten Thorup fortæller om identitet og hjemløshed og læser op fra ”Darkside CPH”. Stig Dalager fortæller om engagement og ansvarlighed i lyset af sin seneste roman ”Rejse uden ende”, som Ulla Henningsen læser op fra. Bent Melchior runder aftenen af og minder os om at der altid er en vej videre. At dialogen nytter, selv om den kræver kamp. For hvor er vi på vej hen – og hvorfor? Hvad er det der er sket – og hvordan kommer vi videre?

Salim Abdali tager os med tilbage til barndommens Baghdad, Michala Bendixen fortæller om et nyt nyheds-site om flygtninge, Marie-Lydie Nokouda fremfører uddrag fra den kommende roman ”Afro-dansker” af Qaali Schmidt-Sørensen, der selv introducerer, Ole Markussen fortæller om tolerancens begrænsninger, Ditte Maria le-Fevre fortæller om at være frivillig mor og ven for to afghanske unge, Milena Rudez læser digtet ”Bortrejse på dansk og serbokroatisk, Roya Moghaddas Hoffmeyer læser Rumi på farsi og danser, trioen Markussen & Raabo spiller numre fra albummet ”In Time”(2012) + helt nye numre.
Gratis entré. Alle er velkommen!

Apostelkirken
Gratis entré